Tribina Piši/prevedi/pročitaj! u organizaciji POU Vrbovec

Pučko otvoreno učilište Vrbovec i Narodna knjižnica Vrbovec pozivaju vas na tribinu Piši/prevedi/pročitaj! u četvrtak, 26. listopada 2023. od 18 sati u Narodnoj knjižnici Vrbovec, u organizaciji POU Vrbovec.

Tema je književno prevođenje, a gošće su Ana Badurina, književna prevoditeljica, Mirta Pongrac, studentica engleskog i talijanskog jezika, te Lorena Jelavić, studentica talijanskog i portugalskog jezika.

Mjesec hrvatske knjige tradicionalna je i najveća manifestacija u Hrvatskoj posvećena knjizi, knjižarstvu i knjižničarstvu, a ovogodišnje izdanje pod nazivom Književnost bez granica! posvećeno je prevoditeljima i književnom prevođenju. Cilj je ukazati na važnost prevoditelja, izvesti na svjetla pozornice ove jezične magove, velike znalce o kojima se malo zna. Podsjetiti na neprocjenjivu vrijednost književnog prevođenja zahvaljujući kojem strana književnost, njezini klasici i suvremenici, hrvatskim čitateljima prestaju biti strani. Zahvaljujući kojem i hrvatska književnost leti preko granica svoje domovine i osvaja inozemnu publiku. Tragom ovog razmicanja jezičnih barijera, ovogodišnji slogan glasi Nek’ ti riječ ne bude strana(c).