Putopisno predavanje i predstavljanje knjige Put sjevera

Pozivamo vas na putopisno predavanje i predstavljanje knjige Put sjevera autora Hrvoja Jurića koje će se održati 4. listopada 2023. u 18:30 sati u Narodnoj knjižnici Vrbovec.

Nakon 45 dana putovanja električnim biciklom od Osla do Nordkappa Hrvoje i njegovi psi Ena i Max prešli su više od 2100 kilometara Norveške – zimi! Na ekstremnim temperaturama, koje su se znale spustiti i na -40 ℃, dnevno su prelazili između 70 i 100 kilometara, od prelaska preko Skandinavskog gorja, prateći cestu kroz prekrasne fjordove pa sve do krajnjeg sjevera, omeđenog snijegom i ledom. Dok je Hrvoje biciklirao, Ena i Max nalazili su se u posebno opremljenoj prikolici.

Za vrijeme putovanja preko Facebook stranice “Giant World Tour by Hrvoje Jurić” više od 3 milijuna ljudi pratilo je objave, od čega je oko 400000 direktno bilo uključeno kroz komentare i druge reakcije.
Svakog petka za vrijeme putovanja (sredina veljače – kraj ožujka) u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“ objavljen je dvominutni video u kojem su prikazane dogodovštine ovog nesvakidašnjeg čopora.
O projektu je pisano u svim hrvatskim i regionalnim medijima, a BBC Balkan je napravio i kratak video.
Ovaj projekt nastavak je na putovanje oko svijeta koje je Hrvoje realizirao 2019. godine i time neslužbeno postavio četiri Guinnessova rekorda.