Posjet djece iz Dječjeg vrtića Vrbovec

Jutros nas je posjetila skupina Lavići iz Dječjeg vrtića Vrbovec sa svojim odgojiteljicama.

Od samog smo početka nekako došli na temu matematike pa smo djeci objasnili kako je za rad u knjižnici potrebno puno matematike budući da se, osim samim knjigama, njihovom nabavom, obradom, posudbom i drugim stručnim poslovima, najviše bavimo upravo brojevima, računima, statistikama, izvještajima… Šalili smo se da su zapravo došli na sat matematike, a djeca su se pohvalila do koliko već znaju brojiti. I u nastavku nam se sve vrtjelo oko brojeva – broj knjiga u knjižnici, dimenzije najmanje i najveće knjige te koliko novca mogu uštedjeti ako će posuđivati umjesto kupovati knjige.

Najzanimljivija im je bila najveća (i najskuplja!) knjiga u knjižnici te slikovnice na rasklapanje iz kojih su iskakali razni oblici, gusarski brodovi, prijevozna sredstva.

Usvojili smo i ostale bitne stvari – što se sve može, a što ne smije raditi u knjižnici, kako postupamo s knjigama, zašto je važno svaku knjigu vratiti na njezino točno mjesto, što je to signatura. Pozvali smo ih da se učlane u knjižnicu tko još nije i istaknuli da im je članstvo besplatno skroz do srednje škole.

Pročitali smo i jednu priču za kraj, a njihove tete su nam otkrile da jaaaaako vole slušati priče. Nadamo se da smo im današnji dan učinili ljepšim i bogatijim te im zahvaljujemo na dolasku i pažnji!