Održano putopisno predavanje i predstavljanje knjige Put sjevera

Sinoć su nas posjetili Hrvoje, Ena i Max. Hrvoje je fotograf, biciklist i putopisac, a Ena i Max su njegovi psi koji mu prave društvo na putovanjima.

Nakon 45 dana putovanja električnim biciklom od Osla do Nordkappa Ena, Max i Hrvoje prešli su više od 2100 kilometara Norveške – zimi! Na ekstremnim temperaturama, koje su se znale spustiti i na -40 ℃, dnevno su prelazili između 70 i 100 kilometara, od prelaska preko Skandinavskog gorja, prateći cestu kroz prekrasne fjordove pa sve do krajnjeg sjevera, omeđenog snijegom i ledom. Dok je Hrvoje biciklirao, Ena i Max nalazili su se u posebno opremljenoj prikolici.
Za vrijeme putovanja preko Facebook stranice “Giant World Tour by Hrvoje Jurić” više od 3 milijuna ljudi pratilo je objave, od čega je oko 400 000 direktno bilo uključeno kroz komentare i druge reakcije.

Svakog petka za vrijeme putovanja (sredina veljače – kraj ožujka) u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“ objavljen je dvominutni video u kojem su prikazane dogodovštine ovog nesvakidašnjeg čopora.

Hrvoje je putovanje opisao u knjizi Put sjevera, a sinoć nam je dočarao kako je izgledalo ovo nevjerojatno putovanje te mu zahvaljujemo na zanimljivoj i poučnoj večeri.

Zahvaljujemo svim posjetiteljima na dolasku!