Održano putopisno predavanje i promocija knjige Autostopom po svijetu Tomice Kristića

U Narodnoj knjižnici Vrbovec sinoć je održano putopisno predavanje i promocija knjige Autostopom po svijetu Tomice Kristića, autora koji je vrbovečkoj publici poznat od prošle godine kad je predstavljao svoju prvu knjigu – Putovanje u Međuzemlje.

Drugom knjigom trilogije o putovanju autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda, koje je trajalo četiri godine i protezalo se kroz 25 država, putopisac Tomica Kristić pričom nas vodi u veliki broj tropskih zemalja Jugoistočne Azije, kao što su Vijetnam, Laos, Tajland, Malezija, Indonezija, Filipini, Istočni Timor, ali i na dalek kontinent, Australiju.

Opisuje događaje iz Vijetnama, kako je radio kao učitelj engleskog jezika, kako je živio s monasima u Laosu, boravio na Baliju, popeo se na tri vulkana u Indoneziji, posjetio Istočni Timor, planinario po Tasmaniji, stopirao uzduž Australije i ostale dogodovštine koje su mu se dogodile na trogodišnjem putovanju.

Autor vrluda prostorima i različitim društvenim slojevima u kojima puno više životnosti i smisla nalazi u slamovima, prašnjavim cestama, ilegalnim radnim logorima i neoskvrnutim predjelima, nego u onome što bi se moglo nazvati uobičajenom vizijom materijalizmom zarobljena zapadnjačkog uma.

Hvala Radio Vrbovcu na objavi:

https://radiovrbovec.hr/vijesti/vrbovcani-ponovo-uzivali-u-avanturama-tomice-kristica/?fbclid=IwAR0amLEm10rCC_EzDbq_yhwGzs22DFEe6qmOWR5g-WnnohU6du4GTLXBZVY