Obavijest o otvaranju Knjižnice

OBAVIJEST o početku rada Knjižnice

Narodna knjižnica Vrbovec počinje rad s korisnicima 27. travnja 2020. uz pridržavanje svih epidemioloških, higijenskih i mjera socijalnog distanciranja.

Prva faza rada s korisnicima uključuje uslugu posudbe i povrata građe. Računala za korisnike i čitaonice neće se moći koristiti.

Radno vrijeme Knjižnice za korisnike:

Ponedjeljak: 12 – 18 sati;

Utorak, srijeda, četvrtak i petak: 8 – 14 sati.

Upute za korisnike:

– molimo korisnike da pri ulasku slušaju upute knjižničara i prate oznake

– istovremeno u prostoru knjižnice mogu biti najviše dva korisnika

– obvezno je držanje međusobnog razmaka od 2 metra uz strogo pridržavanje svih higijenskih mjera i obveznu dezinfekciju ruku pri ulasku

– prilikom vraćanja građe korisnik ostavlja građu na označeno mjesto

– korisnici neće moći samostalno birati građu na policama, već će im željene naslove donijeti knjižničari

– molimo korisnike da građu koju žele posuditi unaprijed naruče/rezerviraju telefonski: 01/2791-043; 091/2791-110 ili e-poštom: knjiznica.vrbovec@gmail.com, kako bi se ubrzao postupak posudbe i smanjilo zadržavanje unutar prostora knjižnice. Zahtjeve za tematska pretraživanja možete slati na navedenu adresu e-pošte.

– molimo korisnike da koriste naš e-katalog: https://vrbovec.zaki.com.hr/pages/search.aspx?&currentPage=1&searchById=-1

– vraćene knjige moraju ići u karantenu pa se može dogoditi da će korisnik čekati željeni naslov nekoliko dana iako će katalog pokazivati da je knjiga slobodna za posudbu

  • molimo korisnike da prate daljnje obavijesti na internetskoj stranici knjižnice i našoj Facebook stranici o mogućim izmjenama u radu i uslugama Knjižnice.

Zahvaljujemo na razumijevanju!