Noć knjige 2018.

Noć knjige 2018., manifestacija koja već sedmu godinu zaredom tematizira knjigu i popularizira čitanje, održat će se 23. travnja u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige, a ovogodišnja tema joj je budućnost knjige. 

U Narodnoj knjižnici Vrbovec Noć knjige 2018. obilježit ćemo s djecom iz Dječjeg vrtića Vrbovec i ostalim zainteresiranim predškolcima na pričaonici na kojoj ćemo čitati i razgovarati o knjigama. Zašto su knjige važne, kakve sve mogu biti, na kojim medijima i kako djeca vide knjige u budućnosti samo su neka od pitanja na koja ćemo potražiti odgovore na ovaj važan dan za knjigu.

Ulazak je slobodan.

***

Organizatori Noći knjige 2018. su Zajednica nakladnika i knjižara HGK, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA te portal za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena, a ove im se godine pridružila i Hrvatska udruga školskih knjižničara. Noć knjige 2018. održava se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Odjela za UNESCO pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske. Realizaciju ovogodišnjeg programa financijski su pomogli Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb.