Matej Perkov: predstavljanje knjige Planina mi je najdraža škola

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, u ponedjeljak, 18. listopada 2021. ugostili smo Mateja Perkova, poznatog hrvatskog alpinista, predavača i putopisca.

Matej je predstavio svoju treću knjigu – Planina mi je najdraža škola. Riječ je o “planinarskoj početnici za male i velike”, prvoj ovakvog tipa kod nas. Knjigu s jednakim zanimanjem mogu čitati i “mali” i “veliki” te je toplo preporučujemo svima onima koji poduzimaju svoje prve planinarske korake, ali i one koji već imaju planinarskog iskustva.

Osim što je predstavio svoju novu knjigu, Matej nam je iscrpno pričao o svojim zanimljivim putovanjima i planinarskim rutama koje je dosad prošao.

Naš gost održao je čak tri predavanja – za učenike 6. razreda OŠ Krunoslava Kutena, za učenike 2. razreda smjer ekonomist te za učenike 2. razreda smjer automehaničar/autolimar (Srednja Škola Vrbovec).

Zahvaljujemo gostu Mateju Perkovu na zanimljivim i poticajnim nastupima, pedagoginji Marini Abramović, nastavnici Heleni Naimkadić, profesoricama Ani Dobraš, Dijani Miklin i Adrijani Levatić na koordinaciji te svim učenicima na dolasku i pažnji!