Predavanje: Velika važnost malih priča (zašto i kako čitati djeci)

Pozivamo vas na prvo u nizu događanja u Mjesecu hrvatske knjige – predavanje Velika važnost malih priča (zašto i kako čitati djeci) Ande Bukvić Pažin.

Ovogodišnja manifestacija Mjesec hrvatske knjige pod sloganom Pričaj mi posvećena je pripovijedanju te smo odlučili naš program započeti upravo kvalitetnim predavanjem prominentne predavačice o važnosti pripovijedanja djeci.

Anda Bukvić Pažin književna je prevoditeljica i sveučilišna lektorica. Doktorirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Prevodi prozu, publicistiku i književnost za djecu s njemačkog i engleskog te piše eseje i prikaze za književne i kulturne časopise i portale. Bavi se poticanjem čitanja i književnošću za djecu i mlade iz teorijske, praktične i traduktološke perspektive. U okviru Društva hrvatskih književnih prevodilaca osmišljava i vodi niz projekata koji se bave podučavanjem književnog prevođenja te uspostavom prijevodne kritike. Dobitnica je nagrade Ministarstva kulture „Iso Velikanović“ 2019. i nagrade DHKP-a „Josip Tabak“ 2023.

Predavanje će se održati u ponedjeljak, 14. listopada 2024. u Narodnoj knjižnici Vrbovec s početkom u 18:30 sati.