Zagorkini književni dani: održan književni susret i radionica u OŠ Marije Jurić Zagorke

U sklopu Zagorkinih književnih dana danas je održan književni susret s Ivom Bezinović-Haydon te radionica pisanja priča za treće i četvrte razrede OŠ Marije Jurić Zagorke.

Iva Bezinović-Haydon rođena je u Rijeci. Diplomirala je kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Dosad je objavila tri slikovnice, četvrta izlazi ove godine. Njezine se kratke priče mogu naći u Večernjem listu, u nekoliko antologija i na internetskim portalima. Neke su se njezine slikovnice i priče našle u finalima raznih natječaja, a neke su i nagrađene.

Iva je inače i pobjednica našeg prošlogodišnjeg natječaja za kratku priču “Marija Jurić Zagorka”, odnosno književnog natječaja ZA najbolju GORKU priču Narodne knjižnice Vrbovec, a pobijedila je s pričom pod nazivom Na livadi pored autoceste. Ove godine Iva nam je ponovno u finalu natječaja s pričom Četrdeset, prvi put, a u subotu ćemo na dodjeli nagrada saznati koje je mjesto ove godine osvojila!

Današnje je druženje bilo veselo, poučno i produktivno. Učenici su pripremili odlična pitanja za spisateljicu, a na radionici su nastale kreativne i zanimljive priče sa zanimljivim likovima. Na ovaj smo način spojili naš natječaj za kratku priču “Marija Jurić Zagorka” sa sadržajem za učenike. Zahvaljujemo učiteljici Josipi Vondrak i ostalim učiteljicama na suradnji te učenicima na pripremi i sudjelovanju!