Putopisno predavanje i promocija knjige Putovanje u Međuzemlje

AUTOSTOPOM PO SVIJETU

Tomica Kristić je svjetski putnik, putopisac i avanturist. Njegovo posljednje putovanje započelo je u Hrvatskoj, a četiri godine kasnije završilo na drugom kraju svijeta. Prešavši tako 40 000 km, kroz 25 država i 3 kontinenta, putujući kopnenim putem gdje je koristio većinom autostop, Tomica je završio svoj Put u Novom Zelandu.
Tomica je izdao i putopisnu knjigu Putovanje u Međuzemlje, a sadržaj koji se nalazi između korica će vam prezentirati kroz multimedijalno predavanje u Narodnoj knjižnici Vrbovec, 27. listopada 2021. u 18,30 sati u sklopu Mjeseca hrvatske knjige.

Putovanje u Međuzemlje inspirativna je priča mladog putnika koji je odlučio slijediti svoje snove i krenuti na veliko životno putovanje. Ostavivši tako stari koncept života koji ga je vezao za sredinu u kojoj je odrastao, Tomica je napustio svoju sigurnu luku i zaputio se na drugi kraj svijeta, i to autostopom. Ovo putovanje nije obično putovanje već preobrazba jedne osobe koja se, hodajući po stazi života, svakim danom sve više mijenjala. Kako niti jedna staza nije ravna, već naprotiv, strma i vijugava, Tomica je na svojem Putu doživljavao velike uspone i padove. Uranjao je tako u različite kulturne običaje i društvene raznolikosti, pješačio po prostranstvima Himalaje, stopirao kroz nekoliko tisuća kilometara veliku pustinju na Bliskom istoku, svjedočio spiritualnim inicijacijama, živio s budističkim monasima u Indiji, spavao po policijskim postajama diljem Azije, radio kao statist u Bollywoodu… A svoja je iskustva pretočio u ovu knjigu.
Putovanje u Međuzemlje trajalo je tri godine i devet mjeseci, a ova knjiga prvi je dio nadolazeće trilogije i opisuje prvih petnaest mjeseci Tomičinog Puta.