Posjet OŠ Dubrava

Knjižnicu su jučer posjetili učenici OŠ Dubrava sa svojim učiteljicama.

Učenike je veselio posjet narodnoj knjižnici budući da je većina dosad imala kontakt samo sa školskom knjižnicom. Usporedili smo te dvije vrste knjižnica prema korisnicima koji koriste njihove usluge i prema fondu knjižnične građe koju prikuplja svaka od tih knjižnica. Spomenuli smo i neke druge vrste knjižnica koje će imati priliku koristiti u budućnosti, npr. visokoškolske ili specijalne knjižnice.

Naravno, pokazali smo djeci sve ono što ih inače najviše zanima – koja je najveća, najmanja, najskuplja knjiga koju imamo, objasnili im čime se sve bavimo, što se sve može, a što ne smije raditi u knjižnici te kako postupamo s knjigama.

Proveli smo djecu po svim odjelima i zbirkama, a spomenuli smo im i to da u našoj Zavičajnoj zbirci, između ostaloga, čuvamo djela profesora Slavka Ježića – književnika, književnog povjesničara i prevoditelja – koji je rođen upravo u Dubravi.

Čitali smo i priču, a na kraju su djeca sama imala priliku na dječjem odjelu prolistati i čitati knjige koje ih zanimaju.

Zahvaljujemo im na dolasku i pažnji!