Otvorena grupna žirirana izložba “ISKRA”

Svečano otvorenje grupne žirirane izložbe pod nazivom „ISKRA“ održano je jučer u prostoru vrbovečke udruge Artoratorij. Riječ je o izložbi koja naglasak stavlja na bogatu povijest grada Vrbovca primarno kroz istraživanje djelovanja značajne književnice i prevoditeljice Štefe Iskre Kršnjavi, a koja je djelovala pod pseudonimom Iva Rod. Izabrane pjesme iz dvije zbirke Ive Rod bile su temelj za niz raznovrsnih vizualnih interpretacija kojima su se likovni umjetnici iz cijele Hrvatske odazvali na javni poziv za sudjelovanje na izložbi. Izloženi su radovi 23 od ukupno 45 prijavljenih autora.

Nakon službenog otvorenja u prostoru udruge Artoratorij uslijedio je domjenak i razgled drugog dijela izložbe u Narodnoj knjižnici Vrbovec.

Izložba „Iskra“ ostaje otvorena do 14. kolovoza 2022. godine i može se pogledati u izlozima Narodne knjižnice Vrbovec te u prostoru Udruge Artoratorij prema dogovoru, kontakt: artoratorij@gmail.com, mob. 091/558-8801 (predsjednica udruge Artoratorij Verena Jakuš).

Hvala Radio Vrbovcu na objavi!

https://radiovrbovec.hr/vijesti/otvorena-grupna-zirirana-izlozba-iskra/?fbclid=IwAR29crASTUTvRJltb22v7qz3JnfwMyBJDvlCXaxLgIwUqVNqqgvjqH6B0U4