Održano putopisno predavanje i predstavljanje knjige Gdje misli nestaju Damira Šanteka

Sinoć je u Narodnoj knjižnici Vrbovec Damir Šantek, dugogodišnji planinar i putopisac iz Zagreba, predstavio svoju knjigu Gdje misli nestaju i održao putopisno predavanje uz mnoštvo fotografija koje je sam snimio na svojim putovanjima i planinarskim rutama kroz Nepal, Rusiju, Oman, Norvešku i druge zemlje. Osim na prirodne ljepote i planinarske puteve, autor se osvrnuo i na ljude koje je upoznao, na njihov način života i njihove sudbine u zabačenim krajevima koje je posjetio.

Knjiga Gdje misli nestaju uzbudljivo je putovanje do mjesta na zemlji koja su tek rijetki posjetili. Autor nas upoznaje s ljepotama brojnih manje dostupnih dijelova Srednje i Južne Amerike, Afrike, Azije i Europe, a dva su teksta posvećena zanimljivostima Dugog otoka i plitvičkog Medveđaka. Nadahnutim tekstovima i predivnim fotografijama približeni su nam neki od najviših vrhova svijeta, spektakularne špilje, veličanstveni klifovi i mnogi drugi atraktivni prirodni fenomeni.

Svestrani Damir Šantek pjevao je u rock-sastavima, objavljivao je stripove, pjesme i kratke priče, radio kao novinar. Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje te objavljivao stručne i znanstvene članke. Putopise i danas objavljuje u časopisima Hrvatski planinar, Scubalife, Outdoors i Planinski vestnik. Objavljivao je fotografije u brojnim časopisima, a osvojio je i brojne nagrade i prva mjesta na foto-natječajima. Radio je i kao menadžer, a danas predaje u Srednjoj školi u Oroslavju. Planinario je i ronio po svim kontinentima osim Australije.