Održano predavanje o drevnom Egiptu

Po drugi smo put u Narodnoj knjižnici Vrbovec ponovili treće predavanje u ciklusu predavanja profesorice Silvije Križan, ono o drevnom Egiptu.

Drevni Egipat je dom prve medicine i uspješnih lijekova, kolijevka do danas korištene kozmetike i higijene, riznica kraljevskih blaga i prokletstava, svijet incestuoznih brakova i štovanja životinja, prostor neobjašnjenih graditeljskih pothvata i konzerviranja tijela. Što smo sve ponijeli kroz oceane stoljeća od stanovnika doline Nila do naših dana, približilo nam je ovo predavanje o svakodnevnom životu drevnih Egipćana.

Profesorica Silvija Križan po struci je arheologinja i povjesničarka i dugi niz godina profesorica povijesti u srednjoj školi. U središtu njezina interesa oduvijek su različiti segmenti svakodnevnog života ljudi u prošlosti i razumijevanje činjenica po čemu smo mi danas s njima slični, a po čemu različiti.

Profesorica Križan dosad je održala ukupno 9 predavanja za javnost u Vrbovcu, ali i u Ivanić Gradu, Križevcima i Dugom Selu. Predavanja su doživjela velik odjek i posjećenost.

Osim predavanja, crtice iz povijesti bilježi i na svojem Facebook profilu, a sve dodatno obogaćuje svojim fotografijama.

Zahvaljujemo profesorici na inicijativi i svim posjetiteljima na dolasku i pažnji!