Održana tribina Piši/prevedi/pročitaj!

Sinoć je u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec kod nas u knjižnici održana tribina pod nazivom Piši/prevedi/pročitaj!

Budući da je tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige književno prevođenje, u goste nam je stigla književna prevoditeljica Ana Badurina te studentice stranih jezika na Filozofskom fakultetu u Zagrebu: Mirta Pongrac, studentica engleskog i talijanskog jezika, te Lorena Jelavić, studentica talijanskog i portugalskog jezika.

Ana Badurina, viša lektorica na Odsjeku za talijanistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, bavi se književnim prevođenjem, ponajviše s talijanskog, od 2012. redovni je član Društva hrvatskih književnih prevodilaca, a od rujna 2018. njegova predsjednica. Široj javnosti je najpoznatija po prijevodu knjiga Elene Ferrante.

Na tribini smo razgovarali o prevoditeljskom poslu, o radostima i mukama prevođenja, o umjetnoj inteligenciji u kontekstu prevođenja, o školovanju budućih studenata jezičnih smjerova.

Moderatorica tribine bila je Sanja Prijatelj, prof., ravnateljica POU Vrbovec.

U publici je bilo i srednjoškolaca iz Srednje škole Vrbovec koji su zainteresirani za jezične studije te zahvaljujemo učenicima i profesorici Dijani Miklin, kao i našim ostalim vjernim posjetiteljima, na dolasku!

Zahvaljujemo POU Vrbovec na organizaciji tribine i na doprinosu obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige!