Održana radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta

Književnica Iva Bezinović-Haydon održala je radionicu pisanja priče za djecu osnovnoškolskog uzrasta kao dio programa Narodne knjižnice Vrbovec u Mjesecu hrvatske knjige.

Iva piše slikovnice i kratke priče. Neke od njih su se našle u finalima raznih natječaja, a neke su i nagrađene.

Također je pobjednica jednoga od naših natječaja za kratku priču, odnosno književnog natječaja ZA najbolju GORKU priču Narodne knjižnice Vrbovec, a pobijedila je s pričom pod nazivom Na livadi pored autoceste.

Na radionici su sudjelovali učenici 4. razreda OŠ Dubrava. Susret smo započeli kratkim predstavljanjem književnice i pitanjima učenika, a zatim smo nastavili s radionicom pisanja priče u dva dijela: u prvom dijelu učenici su osmišljavali likove o kojima su u drugom dijelu radionice pisali svoje vlastite priče. Maštovite i kvalitetne priče koje su nastale na ovoj radionici oduševile su učiteljice, književnicu i organizatore.

Na kraju su učenici Ivi dali poklon: knjigu koju su sami izradili, a u kojoj su opisali dojmove o Ivinim slikovnicama koje su čitali, te slikovnicu koja je nastala suradnjom Udruge žena liječenih od raka dojke Sveta Margareta i Osnovne škole Dubrava (napisali i ilustrirali učenici 2. a razreda OŠ Dubrava, mentor Brankica Habuzin).

Zahvaljujemo učenicima na interesu i aktivnom sudjelovanju, učiteljicama Helgi Vreš i Brankici Habuzin na angažmanu i izvrsnoj pripremi djece za susret te Ivi na vrlo zanimljivoj i uspješnoj radionici!