Održan projektni dan Zrinski u suradnji s OŠ Krunoslava Kutena

Narodna knjižnica Vrbovec sudjelovala je kao partner na projektnom danu OŠ Krunoslava Kutena povodom 400. godišnjice rođenja Petra Zrinskog.

Nekoliko grupa osnovnoškolaca došlo je u knjižnicu poslušati priču o Zavičajnoj zbirci, o povijesti Vrbovca i obitelji Zrinski, o Zrinsko-frankopanskoj uroti i pogibiji Zrinskog i Frankopana.

Djecu smo upoznali s građom o Zrinskima koju prikupljamo u našoj Zavičajnoj zbirci, odnosno s djelima koja su napisali sami članovi ove velikaške obitelji.

Posebno su ih zanimale starije publikacije o Zrinskima koje brižno čuvamo, a koje potječu s kraja 19. i s početka 20. stoljeća, ali i recentnija izdanja o Zrinskima koji su i dalje predmet interesa i istraživanja.

Inače, Knjižnica je prošle, 2021. godine, obilježila 400. obljetnicu rođenja Petra Zrinskog promocijom jedne od najrecentnijih i najznačajnijih knjiga iz tog područja: Zrinski & Frankopani: 100 godina od povratka u domovinu koju su predstavili Dragutin Feletar, Hrvoje Petrić, Petar Feletar i Petra Somek.