Noć knjige na radiju

Dragi prijatelji knjige,
jubilarna Noć knjige održat će se u petak 23. travnja. Organizira se, desetu godinu zaredom, u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja).

Tema Noći knjige 2021. je LJEKOVITA MOĆ KNJIGE


https://nocknjige.hr/index.php

https://nocknjige.hr/tekstx.php?id=58&k=1


Narodna knjižnica Vrbovec već tradicionalno sudjeluje u Noći knjige svojim programima.
Od prošle godine svoja smo događanja prilagodili epidemiološkoj situaciji pa smo tako za Noć knjige 2020. pripremili izložbu Knjige koje su mijenjale svijet, a koja se mogla pogledati i u našim izlozima i u online obliku.

Ove smo godine ponovno odlučili izbjeći okupljanje u zatvorenom prostoru pa smo planiranu pričaonicu za djecu predškolskog uzrasta preselili u eter Radio Vrbovca (94,5 MHz).

Pričat ćemo o Noći knjige i čitat ćemo priču Kako je zeko zavolio knjižnicu autorice Ivanke Ferenčić Martinčić, spisateljice i knjižničarke koja je željela napisati priču kojom bi djeci približila knjižnicu kao mjesto u koje mogu dolaziti cijeloga života i pronaći jedan sasvim poseban svijet. Knjigu je ilustrirala talentirana ilustratorica Nikolina Dinješ.

Ovim putem zahvaljujemo autoricama te izdavaču Evenio i njihovim ljubaznim djelatnicama što su nam dali dopuštenje za čitanje priče na radiju!

Osim toga, podsjećamo da se u Knjižnici može ispuniti upitnik: razmislite koja je knjiga za vas bila ljekovita i iscjeljujuća i podijelite svoje misli s nama. Vaši odgovori bit će objavljeni na našim stranicama 23. travnja povodom Noći knjige.

Pripremamo i nagrade u obliku besplatnog članstva za najsretnije među vama!