Noć knjige u Vrbovcu – 24. travnja 2017.

Povodom obilježavanja manifestacije Noć knjige, Narodna knjižnica Vrbovec u suradnji sa Srednjom školom Vrbovec priređuje poetski sat Govorimo hrvatski. Stihove hrvatskih pjesnika govore učenici 1. a razreda Srednje škole Vrbovec (mentorica Nada Poturiček, prof.).

U glazbenom dijelu nastupa saksofonistica Marta Prevarić.

Pozivamo sugrađane na program posvećen knjizi koji će se održati 24. travnja 2017. u Narodnoj knjižnici Vrbovec, s početkom u 18.30.

Noć knjige manifestacija je kojom se šestu godinu zaredom potiče kultura čitanja, razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu. Ove godine održava se od 21. do 24. travnja, obuhvaćajući Svjetski dan knjige i autorskih prava i Dan hrvatske knjige. Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info.