Natječaj za kratku priču “Marija Jurić Zagorka”

Natječaj ZA najbolju GORKU priču

Narodna knjižnica Vrbovec raspisuje natječaj za kratku priču „Marija Jurić Zagorka“.

Na natječaju mogu sudjelovati punoljetne autorice i punoljetni autori koje/koji pišu na hrvatskom, bosanskom, crnogorskom i srpskom jeziku, svaki sa samo jednim radom. Tema kratke priče je slobodna, ali mora sadržavati motiv ili atmosferu gorčine, ogorčenosti, tuge, samoće, bijesa, čežnje i sl. Priča ne smije prije slanja na natječaj biti objavljena, a može imati najviše 15 000 znakova s prazninama.

Kratke priče označene šifrom šalju se u elektroničkom obliku na adresu internetske pošte zagorkupricu.vrbovec@gmail.com, a rješenje šifre i osobni podatci autorice/autora (šifra, puno ime i prezime, datum i godina rođenja, adresa, adresa e-pošte i broj telefona) šalju se u zasebnom dokumentu (dodatku).

Nepotpune prijave i radovi neće se uzimati u obzir za ocjenjivanje.

Kratke priče izabrat će žiri i dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu:

  • prva nagrada u iznosu od 400,00 eura neto
  • druga nagrada u iznosu od 250,00 eura neto
  • treća nagrada u iznosu od 150,00 eura neto.

Nagrađene kratke priče, ali i još nekoliko priča prema odabiru žirija, bit će objavljene na internetskim stranicama Narodne knjižnice Vrbovec.

Dodjela nagrada i javno predstavljanje nagrađenih autorica/autora i njihovih kratkih priča održat će se u Narodnoj knjižnici Vrbovec u subotu, 18. ožujka 2023. godine u povodu obilježavanja rođenja književnice i novinarke Marije Jurić Zagorke (rođene 2. ožujka 1873. u Negovcu pokraj Vrbovca) po kojoj ovaj natječaj i nosi ime.

Natječaj je otvoren od 15. listopada 2022. do 1. siječnja 2023. godine.