Narodna knjižnica Vrbovec ponovno omogućuje neke usluge za članove uz pridržavanje epidemioloških mjera

Od ponedjeljka, 15. lipnja 2020., Narodna knjižnica Vrbovec ponovno omogućuje neke usluge za svoje članove, uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i knjižničarske struke.

1. Čitaonica dnevnog tiska i časopisa – jedna osoba može u prostoru Knjižnice na točno predviđenom mjestu koristiti Čitaonicu, uz preporuku što kraćeg zadržavanja i korištenja maske te uz obaveznu dezinfekciju ruku.

2. Studijska čitaonica – maksimalno 4 osobe mogu istovremeno koristiti prostor Studijske čitaonice, uz propisani razmak od 2 metra, odnosno rad na označenim mjestima. Potrebno je unaprijed javiti knjižničarima koju literaturu da pripreme te rezervirati termin. Čitaonica se može koristiti maksimalno 2 sata, uz preporuku korištenja maske i obaveznu dezinfekciju ruku.

3. Računala – bit će dostupna maksimalno 2 računala, uz preporuku što kraćeg zadržavanja i korištenja maske te uz obaveznu dezinfekciju ruku.

Korisnik može ući u prostor između polica s građom i pregledavati samostalno građu na policama uz propisane mjere higijene i dezinfekcije ruku prije i poslije boravka u slobodnom pristupu građi te uz preporuku nošenja maske.

Na navedenim odjelima i između polica smiju se zadržavati isključivo ČLANOVI Knjižnice, u što kraćem vremenu i s propisanim razmakom, uz nadzor knjižničara.

Obavezna je DEZINFEKCIJA ruku pri ulasku i izlasku iz Knjižnice, uz preporuku korištenja maske.

Korisnike koji će koristiti neke od navedenih odjela i usluga molimo da pripreme svoje članske iskaznice koje će ostati kod knjižničara za vrijeme korištenja usluge.

Također molimo korisnike da nose svoje kemijske olovke i drugi pribor koji im je potreban za rad.