Mjesec hrvatske knjige 2022. – presjek

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige otvorili smo već treću godinu zaredom raspisivanjem književnog natječaja „Marija Jurić Zagorka“ za najbolju kratku priču. Natječaj je otvoren do kraja godine.

Gostovanja i predstavljanja knjiga otvorili smo susretom s jednom iznimnom ženom – književnicom, stand up komičarkom, imitatoricom Marijanom Perinić koja nas je motivirala već na samom startu svojim veselim, energičnim, otvorenim nastupom.

Za djecu smo pripremili susret s Brunom Mezićem koji je održao radionicu „Kako napisati priču“.

Nakon toga smo otvorili izložbu Sanje Prijatelj o ranim hrvatskim dječjim piscima, a izložba se mogla pogledati sve do kraja Mjeseca hrvatske knjige.

Sljedeći susret bio je s Domagojem Kneževićem koji su posjetili i učenici Srednje škole Vrbovec, dok je vrhunac Mjeseca hrvatske knjige bio gostovanje Brune Šimleše koji je napunio knjižnicu do posljednjeg mjesta.

Za kraj smo ostavili predstavljanje zavičajnog noviteta Hrvatski branitelj Domagoj Jakšić autora Vlade Starešeca.

Osim toga, u Mjesecu hrvatske knjige organizirali smo kao i svake godine i nekoliko posjeta učenika uz stručno vodstvo po knjižnici te smo tjedan dana opraštali zakasnine svojim korisnicima.

Zahvaljujemo svima koji su nas podržali i koji nas podržavaju svake godine svojim dolaskom i nadamo se da ste i ove godine pronašli nešto za sebe!

Fotografije: Radio Vrbovec, Narodna knjižnica Vrbovec