Međunarodni dan darivanja knjigom, 14.2.2020.

Obilježite Međunarodni dan darivanja knjigom 2020. u svojoj lokalnoj zajednici!
Međunarodni dan darivanja knjigom obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece i odraslih. Cilj je Međunarodnog dana darivanja knjigom potaknuti djecu i odrasle diljem svijeta da daruju knjigu ili slikovnicu.
Knjižničari u Hrvatskoj obilježavaju ovaj dan organizirajući prikupljanje slikovnica pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”. 

Akcija darivanja slikovnica organizira se u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi!”, a pozivaju se djeca i odrasli da slikovnice daruju lokalnim knjižnicama koje će ih proslijediti potrebitima – dječjim odjelima bolnica u svrhu humanizacije hospitalizacije djece, domovima za djecu ili nekoj dobrotvornoj organizaciji.

U Narodnoj knjižnici Vrbovec ovim povodom već tradicionalno prikupljamo knjige pa tako i ove godine možete donijeti knjige koje vam više ne trebaju, a još su u dobrom stanju. Knjige ćemo prikupljati od 14. do 28. veljače u radnom vremenu Knjižnice.