Izložba radova Mare Bogati: Nađi vremena za smijeh

Pozivamo vas na otvaranje izložbe radova naše Vrbovčanke Mare Bogati u povodu Dana grada u ponedjeljak, 12. lipnja 2023. s početkom u 19 sati. Izložba pod nazivom „Nađi vremena za smijeh” moći će se razgledati do 16. srpnja.

U predgovoru kataloga likovna kritičarka Sanda Stanaćev Bajzek o izložbi „Nađi vremena za smijeh” napisala je:

Ovim stihom kao porukom, ispisavši je na pozivnicu svoje izložbe, Mara Bogati nas potiče da u užurbanosti života nerijetko ispunjenog stresom, nađemo vremena za ono što nas opušta, pronađemo trenutke radosti i podijelimo ih s drugima. Jer kako je lijepo zapisano u njezinoj zbirci pjesama – „Mara je svojim životom svjedok da nije bogatstvo ono što imamo, već ono što dajemo.“

Doista, ova vrijedna žena, davala se i razdjeljivala djela svojih brojnih talenata svima. Čini to i dalje i još više, jer joj u zasluženoj mirovini ostaje više vremena za kreativan umjetnički rad, za čarobne cvjetne i slamnate kolaže, za oslikavanje brojnih staklenih predmeta. A u tom nadasve kreativnom, raznovrsnom likovnom izričaju ispoljava se i Marin pjesnički talent, jer ona često svoju „slamnatu sliku“ obogaćuje vlastitim stihom, pa njezino djelo biva tako i oku i uhu ugodno.