Predavanje: Varijante engleskog jezika

Pozivamo vas na predavanje pod nazivom Varijante engleskog jezika povodom Europskog dana jezika koji se obilježava 26. rujna.

Predavanje će održati Irena Habeš Koprić, prof. i Iva Habeš Lončarić, prof., a održat će se u srijedu, 25. rujna 2024. s početkom u 19 sati.

Putovat ćemo svijetom i razgovarati o engleskome jeziku, njegovoj raznolikosti i sveprisutnosti. Engleski je jezik odavna postao lingua franca našega planeta, ali preko 600 000 ljudi govori ga kao materinji ili prvi jezik. Tako veliki broj izvornih govornika koji žive na svim stranama svijeta polučio je šarenilo službenih varijanti engleskog. Bit će zanimljivo čuti koje su njihove posebnosti i kako se mi, neizvorni govornici, u njima možemo snaći.

O predavačicama:

Irena Habeš Koprić profesorica je engleskog jezika i književnosti i povijesti. Uz rad u Srednjoj školi Vrbovec, bavi se prijevodima i lekturama te radi u udruzi Avis Rara Studio.

Iva Habeš Lončarić profesorica je engleskog i njemačkog jezika i književnosti. Zaposlena je u Srednjoj školi Vrbovec. Uz rad se bavi prijevodima i zanimaju je glazba, ples i čitanje.