Održana promocija knjige Josipa Jambrača

U Narodnoj je knjižnici Vrbovec sinoć održana promocija knjige Porijeklo hrvatskih institucija Josipa Jambrača, našeg sugrađanina i zavičajnog autora. Riječ je o trećoj njegovoj knjizi, o opsežnom, kapitalnom djelu kojim daje pogled i na povijest i na budućnost Hrvatske i njezinog institucionalnog razvoja.

Knjigu su predstavili autor Josip Jambrač, Tvrtko Jakovina s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Ivan Kosnica s Pravnog fakulteta u Zagrebu i Ivan Koprić, dekan Pravnog fakulteta u Zagrebu. Moderator je bio Franjo Simić.

“Josip Jambrač ovom knjigom na kompleksan i izrazito smislen način odgovara na suvremena pitanja institucionalnog razvoja moderne Hrvatske. Ne zadržavajući se tek na površnom prikazu stanja, nego upravo suprotno provevši minucioznu analizu društvenih, ekonomskih, političkih i pravnih institucija kroz stoljeća detektira ključne uzroke trenutnog stadija razvoja. Ova promišljena i izrazito intrigantna studija daje odgovore na niz pitanja, ali ujedno i otvara nova te je stoga odličan predložak za daljnju javnu raspravu o tome kamo idu hrvatsko društvo i država.” Ivan Kosnica